Info

Är du också ensam Lisa?

Hur kan två kvinnor säga så många ord om så lite, och ändå blir det så trevligt?
RSS Feed
Är du också ensam Lisa?
2024
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: 2023
Dec 18, 2023

Lisa 2 har upplevt en solskenshistoria, Lisa 1 blir upprörd över julpaner och Jenny är påväg norrut. Vi minns partyn och väder men inga ansikten. Lisa 2 kommer på en skojig aktivitet till nyår. Sedan ger vi oss själva lite julledigt.

PS Om någon kan bjuda Jenny på ett Tupperware-party så blir vi alla glada, tack på förhand! DS

Dec 3, 2023

Jenny har ordnat sig ett ide, Lisa 1 känner sig skör och Lisa 2 bor i ett stall. Vi diskuterar svårigheterna med att vara glamourös - hur gör man med handskarna på toa och hur tar man sig dit med klack?

Resten av avsnittet blir det självhjälpspodd. 

Bonus: Vem är du av de tre vise männen - testa dig själv!

Nov 20, 2023

Lisa 2 har upplevt mordgåta och Jenny ska ut på skräck. Vi pratar om att fly verkligheten och längtar in i julbubblan. Sedan blir det både Sonic och Alanis Morissette.

Nov 6, 2023

Vi gottar ned oss i årets halloweenfirande, pratar fest, trender och utklädnader. Lisa 1 har bråkat med Postnord och Jenny har varit en missnöjd kund. Tillsammans hittar vi på ett nytt inslag i podden och bjuder in alla huvudömma lyssnare att delta!

Oct 17, 2023

Jenny har varit på resa i cowboyland och hävdar nu sin rätt. Lisa 1 är både avundsjuk och missunnsam. Tillsammans ger vi oss på en av sveriges heligaste älskling och pratar om ord som är 50/50.

Oct 1, 2023

Lisa 2 har fått ett nytt utseende och ska kanske skriva en självhjälpsbok. Lisa 1 blir inspirerad av kommunhuset i Hallsberg och bestämmer sig för att köpa rekvisita till jobbet. Tillsammans bjuder vi på jättemånga tips inför hösten!

Sep 12, 2023

Lisa 2:s otrevliga sinne rannsakas och Lisa 1 delar med sig av sina livsvisdomar. Jenny är brydd över en klädkod som visar sig vara påhittad. Vi jämför våra garderober med både varandra och vardagsrum på ett festligt sätt. 

Bonus: RIP K-Rauta

Aug 27, 2023

Lisa 1 peppar för hösten med medikamenter men hur ska hon lyckas ta dem? Jenny sysslar med personlig utveckling genom att lära sig åka elsparkcykel och upptäcker att hennes reflexer och kroppskontroll är god. Lisa 2 har fått livskvalitet genom robot. Tillsammans förfasas vi över att vi fortfarande tillåter trappor! 

Aug 12, 2023

Självhjälpspodden är tillbaka! Denna gång: Fokus vagusnerven.

Vi pratar om dokusåpor vi minns, livets gång och drömmen om att få galoppera. Jenny har kanske börjat glänta på en dammlucka och Lisa 1 hänger sig åt sport. Lisa 1 lever life och tipsar om en resårbyxa. 

Jul 30, 2023

Lisa 1 har den bästa söndagen efter att ha maxat sin lördag med drinkfika. Lisa 2 ska göra om sin klädkammare i steampunk-stil, komplett med dykarklocka för accessoarer. Vi uppfinner plagget regnkjol och blir lite ledsna när vi upptäcker att det redan finns. Sedan kommer det stora sveket som sätter vår vänskap på spel.

Filosfisk bonus: Om en Lisa ramlar på kontoret och ingen ser, har det ens hänt?

Jul 23, 2023

Vi håller i traditionen "Maria i podd" och det blir succé. Lisa 1 har knäckt koden för att hjälpa landslaget i VM, Maria har fått höra raggningreplik från förr och Lisa 2 gick hem. Tillsammans funderar vi på om de som startar företag på servett är jordens fiender eller vänner.

Nytt inslag - Tips från Finland till Sverige!

Har vi chans på att du lyssnar på avsnittet?

Jul 16, 2023

Vi frågar oss hur många Lisor finns det? och konstaterar att vi slår i underläge.

Lisa 2 har varit på restaurang som inte riktigt levererade, Oraklet ska gå på semester och Lisa 1 har änltligen fått uppleva gris och vill slåss mot orättvisan i fotbollssändningarna.

Sedan är det något konstigt med ekologiska bananer.

Pressmeddelnade: De har koll i Hallsberg!

Jul 8, 2023

Vi har nåtts av konstruktiv kritik som vi bearbetar tillsammans. Lisa 1 har fått ett sms (eller mail) som tar oss flera år tillbaka i tiden, de belöningar hon gått miste om kan vi bara speckulera kring. Lisa 2 blir tyvärr tillfälligt avstängd från podden och inväntar prognos. Jenny skapar en helt ny hobby och eventuellt en ny livsstil. Sedan har vi det här med bröllopsdagar och material.

Årlig uppmaning: Sjukskriv dig om du drabbas av sjukdom på semestern!

Jun 26, 2023

Vi har födelsedagsvecka och alla gläds, utom Lisa 1 som redan råkat ut för en besvikelse. Hon har också sorg efter första ögonkastet. Lisa 2 har inte mycket att komma med och skryter återigen om sin kontakt på UR.

Målgrupp: HSP 

Jun 12, 2023

Revolutionären, kapitalisten och folkröran diskuterar både tofun och Rancids pålitlighet. Lisa 1 har rest i tiden och får uppleva år hon inte minns, kanske har hon gått i en bluffskola. Lisa 2 vill inte kommunicera med slangar men är nöjd med att ha semester. Jenny har sett sin gymnasietids drömman och har fått en nytt språk på jobbet. Sedan blir det tjaffs om att tänka positivt. 

Bonus: Sovbox och Grahamsgröt! 

May 27, 2023

Lisa 1 är mitt i den stora konferenssäsongen och delar med sig av både skräck och gemenskap. Lisa 2 kan nacka en höna i teorin och lär oss allt om magpåsar. Tillsammans planerar vi för sommar och semester.

May 16, 2023

- som vild och vacker fast medelålders!

Vi pratar vårfix och dess utmaningar. Lisa 2 vill anlägga en häxrabatt men vi funderar på om en häxring kan vara ett bra alternativ.

ICA-receptens kommentarsfält kommer på tal och Lisa 1 minns tillbaka på den händelse som gjorde att hon för första gången kände sig som en samhällsmedborgare genom att få en korv återkallad. Jenny som jobbat med ICA bidrar med ovärderlig fakta i ämnet.

Tillsammans sprider vi planer på att befria getter.

Apr 30, 2023

Lisa 1 känner sig osäker på vem hon är efter att ha misstagit GB-gubben för stilikon. Jenny hävdar att hennes bästa år ligger bakom henne vilket stressar den ett år yngre Lisa 2. Vi avslutar avsnittet på ett rafflande sätt genom att debattera försåddens pros and cons och hittar på en konspirationsteori om SKR.

Tips! Så ordnar du hjälmfrisyr på moderiktigt sätt!

Apr 18, 2023

Lisa 1 har varit på en fågelrik semester och fått en släng av paranoia. Jenny har druckit vin och medlat i en annan familj. Tillsammans funderar vi på om yoga kan vara förargelseväckande beteende och kommer med superbra tips på hur du kan lura dig själv.

Varning för spoiler! Vi avslöjar att påsken slutar med uppståndelse.

Mar 30, 2023

Lisa 1 har vunnit på livets lotto medan Lisa 2 vunnit i Vinstvalet. Hennes val av vinst föranleder en diskussion om glasetiketters vara eller inte vara. Jennys Google assistent har börjat visa attityd och vi ser en framtid där vi är ersatta av AI men sedan bestämmer vi nya idoler och blir glada igen. Ja ni hör ju, en solskenshistoria!

Mar 20, 2023

Vi frågar oss om den offentliga sektorn är en ring eller en stor sten alla vill sitta på? Och är det kinesiskt tortyr som utarmat den? Sedan gör vi vårt för hälsan och går igenom allt från dyspepsi till hjärnskakning. Avsnittet avslutas med att vi funderar på hur snabbt ett grishuvud behöver svingas för att det ska ljuda.

Boktips! Draksådd, Christian Daun. Karin på kommunen, Wilma Odenberg.

Mar 6, 2023

Grundad i pungen. En högerman i Ungern.

Feb 20, 2023

Vi löser både frivillig ensamhet och fallolyckor i ett svep. Den sjätte grundsmaken Unkenhet kryddar avsnittet när vi vaknar upp till ett nytt hårdare samhälle med obekväma sanningar och lata tandläkare. Lisa 2s glasögondebacle får sin upplösning men någon riktig solkenshistoria blir det inte.

Feb 8, 2023

Lisa 1 ett är utarbetad men får ny energi av att gnälla på snöflingor och förespråkar jantelagen. Lisa 2 har diagnostiserats med eskalerande synsvaghet och blivid snuvad på läsyta. Mycket ingår i samhällskontraktet och hur är det med munystad mozzarella?

Jan 22, 2023

Lisa 1 bidrar till ökad inflation och Lisa 2 går på övertid. Jenny tar hand om Blomma trots allergi. Tillsammans tar vi fram en gärningsmannaprofil på runkmannen Håkan och funderar på Trubaduren. Podden slutar i lycka över integrationsprojektet i Holmstorp som garanterat kommer locka Annie Lööf.

1 2 Next »