Info

Är du också ensam Lisa?

Hur kan två kvinnor säga så många ord om så lite, och ändå blir det så trevligt?
RSS Feed
Är du också ensam Lisa?
2024
May
April
March
February
January


2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: 2019
Dec 22, 2019

Vi pratar om vilka känslor julen väcker och det övergår i skvallerpodd när vi går igenom kändisar som rasar. Vi upptäcker vad som förenat oss med Carola under tidigt 2000-tal.

Dec 8, 2019

Lisa 1 börjar avsnittet med en skrämmande historia om hur allt går sådär. Ett hopp tänds dock när hon får värdefull insikt om en ny karriär. Vi hinner också med en exposé över julklappar som flytt.

Nov 27, 2019

Lisa 2 inleder med en solskenshistoria och utsätter sedan Lisa 1 för ett skrämmande träffande mentalitetstest. Oraklet har upplevt vatten och tipsar om bästa båtresan.

Nov 10, 2019

Vi pratar om svårigheten att dricka drycker och om att ha roligt eller ej. Oraklet har testat saltyoga och det ger oss huvudbry.

Oct 24, 2019

I det här avsnittet gästas vi av podcasten Reaktionärerna, och det blir lika kul som det låter. Oraklet bjuder på självhjälp för den ohyredrabbade. Lisa 1 har bränt bort sina fingeravtryck och hennes son har blivit en gangster. Lisa 2 bor på vishan, så henne kan ingen nå. 

Oct 9, 2019

Vi flamsar och tramsar tills oraklet drämmer till med en ovanligt allvarsam reseskildring. Sedan kommer Lisa 1 ut som konspirationsteoretiker. Men hon har så klart bevis för att den är sann. 

Sep 22, 2019

Vi griper efter halmstrån och gör siden. Sedan följer moralens förfall på en timme. Oraklet pratar damrulle och vi kan inte riktigt bli upprörda. Upprörda kan däremot de som vi kränker bli.  

Sep 5, 2019

Lisa 1 har skam över en händelse, men mest över ett faktafel. Lisa 2 har köpt en symaskin som skänker henne mycket glädje. Oraklet gör en samhällsinsats och informerar oss om hjärt- lungräddning och SOS Alarms ny app. 

Aug 27, 2019

I det här avsnittet blir det källkritik för halva slanten, resten av består av trams och en klänningstävlingsvinst. Oraklet berättar om en kudde och vi upptäcker en grundlurad japansk man. Och så blir det lite Dublin på det.

Aug 15, 2019

Fast vi hinner också med att prata om Lisa 2:s strapats i vildmark, ett hejdundrandes Harry Potter-kalas och om Lisa 1 kommer överleva den nya superdieten.

Aug 1, 2019

Lisa 1 har en bra och en dålig nyhet och fick en kort inblick i livet som Yoga girl. Lisa 2 har halkat runt i livet med bananskal i hatten. Vi kommer på att vi förenas i årstidsblindhet, men också i vårdandet av borreliasöner.  

Jul 14, 2019

Oraklet Jenny och Lisa 1 håller ställningarna i studion medan Lisa 2 gottar sig i Italien. Chockerande fakta om Aromat, silverschampo samt besök på restaurang med förråd och gigantiska stolar.

Jul 8, 2019

Ernst ser ut som en katt och Lisa 2 ska äta basiskt. Vi vill inte äta en mumie men tårta i gips kanske vore något.

 

Jun 25, 2019

Lisa 2 förstår förra avsnittets skämt och oraklet rapporterar från gubbarnas reunion-bonanza. Lisa 1 lever i skräck och kommer göra så hela sommaren. 

Jun 2, 2019

Bröllop och Netto - två underbara ting. En ska snart gå i graven och vi sörjer öppet i podden. Kan bondepraktikan hjälpa oss förutspå sommaren eller är gips till förrätt svar på allt? 

May 18, 2019

Vi firar hundra avsnitt med svångrem, höjdskräck och den närmsta framtiden. Vi ser oss som män och lite snyggare kvinnor. På grund av bubbel kan vi inte skriva mer nu. 

May 5, 2019

Kan man lära en gammal Lisa att sitta? Det får ni veta om 66 dagar. Lisa 2 har blommat ut i sommarskrud och avslöjar Lisa 1 som Kay Pollak. Mycket ålder blir det också i det här avsnittet. Även lite Spice girls, loppis och en försåddsrapport.

Apr 21, 2019

Vi är påsklediga och har gått i stå. Därför orkar vi inte ens hitta på vad det ska stå i den här texten, men en trevlig stund blev det i alla fall.

Apr 9, 2019

Avsnittet börjar med en upprättelse och fortsätter med en skakande skildring från sekretariatet. Oraklet ger handfasta tips för socialisering under tiden som nyanställd. Våld eller krämpa - det är bara att välja.    

Mar 24, 2019

Lisa 2 har tappat tron på internet och Lisa 1 på stora delar av mänskligheten. Det är inte ens säkert att postgirot finns kvar och då kanske jorden ändå är platt i alla fall. 

Mar 13, 2019

Lisa 1 har klippt halva håret och Lisa 2 har klippt hela, med hjälp av Youtube. Oraklet har importerat och försått frön, vilket med stor sannolikhet kommer att leda till ett bygglovsärende. Vi avhandlar också limousiner, sneda kranier och Lilla sportspegeln.  

Feb 24, 2019

Vi försöker planera ett scenframträdande, och det går som förväntat. Oraklet bryter ny mark genom att applicera Kon Mari-metoden på sina krukväxter, och vi kontrar med att ge tips på vad hon ska förså. Och på tal om metoder - Lisa 2 levererar råd om en genialisk livsinställning hon är ganska säker på att hon har kommit på själv.

Feb 9, 2019

Vi är mitt uppe i ett poddbyte, men i samma feed så klart. Lisa 1 har fått men efter att ha mött ett instabilt gäng. Lisa 2 har liknande erfarenheter och vi ser ett olycksbådande mönster. Oraklet Jenny har varit på konferens, i podden hör du hennes skakande berättelse. 

Jan 30, 2019

Vad är det här för ett konstigt avsnitt? Jo, en inblick i hur det ser ut i två krisande kvinnors hjärnor. Vi står nu på egna ben och ifrågasätter allt: Vad vill vi, vilka är vi, hur ser vår framtid ut? Vill vi mest prata pyssel och planta eller mest tramsa? Bonus: Vad du absolut inte ska göra med din bebis - även om internet säger att det är roligt.

Jan 4, 2019

Tycker du att vanlig odling inte är tillräckligt tekniskt avancerad? Fram med din gamla NO-bok och lackmuspapper och odla hydroponiskt. Har du hittat ett snyggt kuddfodral som inte passar i soffan? Sy en väska av det istället. Vill du veta hur NASA och stjärnona kan hjälpa dig att välja växter till ditt hem? Lyssna på avsnittet!

1